maanantai 14. lokakuuta 2013

Treeni 14.10: Nike+ Kinect todistaa voimansa

Moikka!

Tänään kaivettiin taas Kinect esiin. Valitsin 60 minuutin cardio-harjoituksen. Olen kerran aikaisemmin valinnut tämän, ja valitettavasti silloin en vaan jaksanut loppuun ja lopetin 45 minuutin kohdalla. Päätin kuitenkin, että tänään sen tekisin!

Tämä oli myös ensimmäinen Kinect-harjoitus, jossa oli sykevyö mukana, joten ensimmäistä kertaa näki kuinka tehokasta tuo harjoittelu on. Vai onko?

No on!

Kuten olin arvellut, niin tuo peli laskee kalorit aivan alakanttiin, ja tämän todistaa Sports Tracker. En väitä, että nuo ST:n kalorit ovat täysin oikeat, mutta kyllä se paljon todenmukaisempi luku on. Sen näkee esimerkiksi hien ja kivun määrästä ;)

Onnistuin kuin onnistuikin koko 60 minuuttia puskemaan, ja tältä näyttää harjoituksen statsit:

Huomaa pelin laskemat kalorit 591

Yhteensä aikaa kului 1h 10min, josta 10min kului niihin muutamiin sekunteihin päästäkseen eri harjoitteiden vaadittuihin alkuasentoihin ja loppuverryttelyyn, joka tulee aina vasta, kun harjoituksen kello on kulunut loppuun. Se kestää 2min.

Tällä kertaa Kinect päätti, että tehdään tällaisia intervalleja: 45 sekuntia harjoitusta, 30 sekuntia lepoa.

Ja harjoitteet olivat seuraavat:

  • Polvijuoksu
  • Haarahypyt
  • Kyykkyhyppy punnerruksesta (tämä jostain syystä muuten kuuluukin tässä pelissä tehdä ilman varsinaista punnerrusta, vaan vain meno punnerrusasentoon ja ylös ja hyppy. Johtuen oikeasta kädestäni, en punnerruksia pystyisi tekemäänkään nyt)
  • Polttopallo
  • Esteiden väistely
  • Vuorikiipeilijä
  • Polvijuoksu-, haarakyykkyhyppysarja
  • Aidat

Noita harjoitteita ei muuten pelissä vedetä järjestyksessä, vaan peli arpoo aina seuraavan harjoitteen (kuitenkin niin, että lopussa kaikkia on tehty kutakuinkin sama määrä), ja tämä aiheutti melkoisen rasituspiikin keskelle harjoitusta. Nimittäin aidat ja kyykkyhyppy punnerruksesta ovat tuossa kyllä ne raskaimmat, ja pelihän päätti arpoa sitten aidat-kyykky-aidat-kyykky yhteen kohtaan. Melkein tuntui kuin sieltä alkaisi tulla pientä v*ttuilua jopa ;)

Anyway selvisin maaliin 49 intervallin jälkeen! Nike Fuelissa sain myös ennätyksen 1179, ja sain samalla kovan harjoituksen saavutuksen (saa 1000 Nike Fuelia yhdestä harjoituksesta) Xbox-profiililleni, JES! :D

Tältä näytti Sports Tracker:

En tiedä mistä tuo nuo nopeudet vetää, kun tabletti oli kokoajan ihan paikallaan pöydällä :D

Anaerobisella alueella yli 10minuuttia (!)
Niin kuin näkyy, lähes koko harjoituksen ajan pysyi syke aika korkealla. Ja raskaimpien harjoitusten aikana mentiin ja kovaa. Kalorikulutus 1051 kcal (ihan huikea, paljon suurempi kuin kuvittelin, ero pelin laskemiin).

Tämä oli tähän mennessä kovin harjoitus, ja huomenna todennäköisesti otetaan vähän rennommin, ehkä kävelyn merkeissä.

Nyt on erittäin hyvä fiilis!

Yhteenveto:

Harjoituksen kesto: 1h 10min
Keskisyke/maksimisyke: 149/168

Kulutus: 1051 kcal

2 kommenttia:

  1. On aika hauskaa seurata tätä projektia miehen näkökulmasta. Itse seurailen mooonen montaa laihdutus-/elämäntapamuutosblogia, ja tää kyllä eroaa joukosta.

    Homma on jotenkin... teknistä. Täällä ei zumbata tai näytetä uutta kivaa treenitoppia, vaan urheillaan xboxin avulla laskien Nike Fueleja ja seurataan sports trackerin tilastoja.

    Ja tää siis täysin positiivisessa mielessä!

    Virkistävää, ehdottomasti.

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla. Meitä on niin monenlaista ihmistä :)

      Minua kiinnostaa kyllä noi tilastot... ehkä turhankin paljon, mutta se vaan on niin mukavaa tutkiskella.

      Ja olen aina ollut pelihullu, joten tuo Xbox auttaa tässä todella paljon.

      Poista

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)