perjantai 4. lokakuuta 2013

Just do it!

"Syön terveellisesti, enkä liian paljon. Paljon kalaa, vihanneksia, hedelmiä ja vain vähän punaista lihaa. En syö eineksiä. Vain harvoin syön pikaruokaa, karkkia, sipsiä, pullaa tai muuta roskaa. Liikun aika paljon, tai ainakin enemmän kuin ihmiset keskimäärin." - Ajattelin.

Sitten kävin vanhempieni luona vaa-alla.

Niin kauan, kun en ollut tiennyt painoani, oli ollut helppo valehdella itselleni. Vaaka kuitenkaan ei valehtele, ja sen näyttäessä isompaa lukua kuin koskaan ennen, oli itselleen valehtelu myönnettävä.

En ymmärrä miten siihen tilanteeseen voi edes päätyä. Eihän kolmisen kertaa viikossa pikaruokaa ole kovin harvoin. Tai parisen kertaa viikossa sipsiä tai karkkia tms. En myöskään laskisi 20 minuutin kävelyä kovin paljoksi liikkumiseksi...

Vain vähän tuon vaa-alla käymisen jälkeen tein kuitenkin päätöksen: muutan elämäni (niin kliseiseltä kuin se kuullostaakin). Aion hoikistua, voimistua ja urheilullistua.

Hoikka, voimakas ja urheilullinen - siinä on hyvä unelma, mutta tavoitteeksi tarvitsin jotain tarkempaa ja mitä voin mitata.

Halusin tavoitteen, josta oikeasti innostun, kun siihen pääsen. Jossa tunnen jotain saavuttaneeni. Ja tämä tavoite saattaa kuullostaa oudolta, joten avaan sitä ensin hiukan.

Noin vuosi sitten olin seikkailujuoksija Jukka Viljasen koulutusluennolla. Tämä kaveri on juossut Kalaharin ja Saharan autiomaan halki, maratonin pohjoisnavalla ja vaikka mitä muuta. Ja tarinat olivat niin innostavia, että heti tuolloin haaveilin joskus itse tekeväni jotain samantapaista. Noh, tavoiteeni ei ole juosta autiomaan halki, enkä edes pidä juoksusta, mutta halusin yhdistää pienen seikkailun tavoitteeseeni:

Rullaluistele mökille, noin 250km, kesällä 2014.

Noin. Nyt se on täällä ylhäällä, kaikkien nähtävillä. Nyt siitä ei voi enää perääntyä. Tavoite on minulle kova, mutta siitä lähdetään, että siihen päästään. Jos sitten ei ensi vuonna niin seuraavana.

Tavoite on turhan suuri ja kaukainen, joten se pitää jakaa osiin. Ensimmäinen osa on luonnollisesti painonpudotus:

Paino 80kg jouluna 2013.

Ja tämä jaettuna osiin:

Paino - 1kg viikossa.

Painonpudotuksen jälkeen minulla on vielä hyvä puolisen vuotta aikaa päästä tarpeeksi hyvään kuntoon rullaluistelukoitosta varten. Ja katsotaan miten se aika jaetaan pienempii tavoitteisiin.

Tämä blogi on ennenkaikkea itseäni varten, päiväkirjaksi. Ja piiskaamaan, tavoitteet, kun ovat nyt kaikkien esillä. Jos, joku haluaa tätä seurata, niin hyvä niin. Ja tervetuloa matkaan!

Kolmisen viikkoa koitosta on jo takana, ja huomenna avaan tätä alkua hiukan enemmän. Ja kerron vähän millä keinoin tässä nyt edetään. Ja kerron pienistä ongelmista, mitä on jo tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)