maanantai 4. marraskuuta 2013

Toimivat tavoitteet: 6. Hanki apua

Pyydä rohkeasti apua niiltä, jotka tietävät: ei tarvitse, eikä kannata yrittää väkisin itse, jos ei osaa. Tiedonhaku on vaikee, jos ei tiedä mitä etsiä. Tämän takia henkilö, jolla on kokemusta siitä, mitä sinä yrität tehdä pystyy auttamaan paremmin kuin pelkkä kirjoitettu informaatio.

Ihminen voi parhaimmillaan olla myös äärettömän hyvä motivoija, jos koet tarvitsevasi lisämotivaatiota jostain, harkitse, riippuen siitä, mitä tavoittelet, esimerkiksi personal traineriä, erilaisia seminaareja ja tapahtumia tai vertaistukea.

Luulen tosin, että tämä on melko hyvin ihmisillä tiedossa, joten päätin tähän vain koota itseäni auttavia, loistavia lähteitä avun hakemiseen internetistä:


  1. Reddit


    Ylivoimainen ykkönen internetin keskustelupalstoista. Yleensä keskustelupalstojen ongelma on se, että hyvät vastaukset on erittäin vaikea löytää ja joudut selaamaan läpi kymmenien tai joskus jopa satojen viestien läpi ennen kuin löydät sen hyvän vastauksen kysymykseesi. Ja joskus se on jopa mahdotonta, kun et tiedä mitä tulisi etsiä, niin on vaikea tietää, mikä vastaus on hyvä. Redditin hyvä puoli on se, että kaikille vastauksille, ketjun aloituksille ja kommenteille annetaan ns. up- ja downvoteja: paljon upvoteja saaneet vastaukset näkyvät ensin, niiden vieressä eniten upvoteja saaneet kommentit vastuksiin ja paljon downvoteja saaneet viestit yksinkertaisesti eivät näy. Voit muuttaa asetuksia siitä, kuinka huonoja (kuinka paljon downvoteja) vastauksia haluat nähdä ja vaikka mitä muuta. Näin löydät yleensä vastauksen kysymykseesi äärettömän helposti. Ja hyvin todennäköisesti kysymyksesi on jo joku toinen kysynyt ja löydät sen vain selaamalla. Reddit jakautuu satoihin eri aliredditteihin, mitkä ovat periaatteessa omia keskustelupalstojaan eri aiheille. Voit myös perustaa omia alireddittejä niin halutessasi. Esimerkkejä aliredditeistä, joita itse käytän avun hakemiseen:

    r/fitness
    r/GetMotivated
    r/motivation: Things that motivate you
    r/HealthyWeightLoss

    Monissa aliredditteissä on myös koottuja "best of" ohjeita, kuten r/fitness:ssä tämä FAQ

  2. Blogit

    Blogeja löytyy ihan laidasta laitaan, ja niistä saat sekä vertaistukea, että jo saman polun kulkeneiden eli ammattilaisten ohjeita.

    Seuraamiani blogeja:

    http://laarditaistelu.blogspot.fi/

    - Suunnilleen samasta tilanteesta ja hyvin samankaltaisella tavoitteella kuin minä kirjoittava helsinkiläinen mies.

    http://nousuuun.blogspot.fi/

    - Urheilun ilosta ja eri lajeista kirjoittava, joka kamppailee urheiluvammojen kanssa (ihan kuin minäkin)

    http://fatn0more.blogspot.fi/

    - "Aina se pullea tyttö" ollut nainen, joka on jo pitempään blogittanut ja jo aikamoisia tuloksia aikaansaanut. On inspiroivaa lukea kuinka paljon ihminen pystyy omaa elämäänsä muuttamaan ja parantamaan.

    http://ilonpaiva.blogspot.fi/

    - Kirjoittajan positiivinen maailmankatsomus paistaa läpi (kuten blogin nimikin vihjaa), ja siitä tulee itsekin aina iloisemmalle päälle. Kirjoittaa treenaamisesta, terveellisestä ruoasta, opiskelusta, ja elämästä yleensäkin.

    http://apps.fit2fat2fit.com/

    - Amerikkalaisen personal trainerin, joka vuoden aikana ensin tarkoituksella lihotti 26 kiloa ja sitten karisti kaikki kilot pois, tehden siitä erittäin tarkan blogin, josta löytyy tarkat ruoat, treenit ja kaikki muu ohjeistus siihen, kuinka kuka tahansa muu voi tehdä saman.

  3. Youtube


    Youtubesta löydät vaikka kuinka monta eri kanavaa, mistä löydät videoita motivaationhausta ruokaohjeisiin. Itse seuraan esimerkiksi tätä kanavaa:

    http://www.youtube.com/user/sixpackshortcuts
Noista saa ilmaiseksi ja helposti hyvää infoa ja apua. Tulee melkein se yhdessä tekemisen fiilis, vaikka yksin tekeekin :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos maininnasta :)

    Tää on kyllä mahtava sarja mitä kirjotat, ja mun on pitänyt ihan ajatuksella lukea näitä useampaan kertaan (osittain flunssapöhnäisyyden takia).

    Ajatuksia on kuitenkin herännyt sen verran että kirjotan niistä ihan omaa postausta lähiaikoina, toki mainiten inspiraation lähteen :)

    Kiitos siis hienosta sarjasta :)

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidät :)

      Ja vielä kivempi nähdä, mitä uusia jatuksia sinulla on herännyt :)

      Poista

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)