keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Täydellinen aamiainen!

Ilon päivä heitti minulle haasteen: tee täydellinen aamiainen. Otin haasteen vastaan ja aion nyt esitellä teille ultimaattisen superaamiaisen, joka räjäyttää jokaisen päivän käyntiin sekunneissa.

Ilon päivä haastoi muutamia bloggaajia täydellisen aamiaisen kehittelyyn löytääksen salaisen reseptin, jota tekisi mieli joka aamu. Valitettavasti en usko, että sellaista on olemassakaan. Tai ei valitettavasti, vaan hyvä niin, koska aivan niin kuin Ilon Päivä itsekin kirjoittaa: 

"uskon vakaasti, että maailmasta löytyy lukemattomia täydellisen päivänkoitteen reseptejä, jotka eivät mitään muuta niin kipeästi toivo kuin tilaisuutta päästä sinun ja minun unihiekkaisille lautasillemme."

Itse valitsin mahdollisimman terveellisen aamupalan, ja ilolla voin todeta, että tämä on myös erittäin hyvää. En minä kuitenkaan halua tällaista joka päivä syödä, joskus mieleni tekee jotain aivan muuta ja silloin on aamiainenkin jotain aivan muuta. Se liibalaaboista ja käydäänpäs aamiaisenvalmistamisen kimppuun:


Ainekset

Vettä
Banaani
Maitorahka 2,5dl
Kaakaojauhetta n 2 rkl
Spirulinaa n. 3 tl
Marjoja (minulla punaviini-) sopivasti
Hunajaa makauetukseen




Kaada laseihin ja nauti. Saat kaksi isoa lasillista ihmesmoothieta. Juo toinen aamupalaksi ja toinen aamutreenin jälkeen ;)

Yhdessä lasillisessa on noin 180 kcal ja 15 grammaa proteiinia.

Spirulinasta hurja määrä A, E ja K vitamiineja. Ja antioksidantteja.

Kaakaossa on yli 1200 aktiivista ainesosaa, mistä suuri osa on antioksidantteja. Raakaa kaakaota ei ole pilatttu kuumentamalla.

Erittäin hyvää keskiviikkoaamua kaikille!

5 kommenttia:

  1. Tuo vaikuttaa kyllä aika täydelliseltä smoothielta. Minunkin lempiaamupalani noin arkena on juurikin smoothie, ja siitä onneksi saa miljoona eri versiota tehtyä. :) Jännä muuten myöskin se, että kun aamupala on tarpeeksi ravinnerikas (esim. höystetty juurikin raakakaakaolla), koko päivän aikana ei yleensä tule mitään mielitekoja.

    Olen kanssasi siis hyvinkin samoilla linjoilla, mitä tulee siihen Täydelliseen. :D Kiitos osallistumisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se oli kyllä hyvää! Smoothie on juurikin tuosta syystä ihan mahtava, ihan mitä vaan voi tehdä.

      Tuo on muuten ihan totta, jää mässyttely ihan huomaamatta pois!

      Eipä mitään, tällaiset haasteet on kivoja :)

      Poista
  2. Täytyypi kokeilla, melkein kaikki (minus the viinimarjat) aineksetkin sattuu olemaan kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein pirtelöä tänään mukaan salille, laitoin puolukoita viinimarjojen tilalle. Olisi pitänyt laittaa enemmän niitä, tuli aavistuksen tunkkainen maku, mutta ihan juotavaa. Tankkausta varten se oli passeli, ja jaksoin sen voimalla vielä muutaman tunnin treenata.

      Poista

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)