Takaisin aiheeseen. Ketsupista tuli oikein hyvää, joskin vähän eri väristä (ei niin punaista, vähän ruskehtavaa), kuin kaupan ketsupista. Tosin uskon värinkin johtuvan vain siitä, että en noudattanut ihan pilkuntarkkaan ohjeita, ja käyttämäni tomaatit eivät olleet lähelläkään ylikypsiä, kuten neuvottiin. Maku kuitenkin on tärkein ja se oli oikein mainio. En muutenkaan tehnyt ihan reseptin mukaan, vaan muokkasin mausteita niin, että saisin itselleni kaikkein mieluisinta ketsuppia.
Mitä tarvitset?
- Vähän reilu 2kg tomaatteja
- Omenaviinietikkaa 1dl
- Sokeria 0,5dl (selvästi vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa, ja voisi vähentää mielestäni vielä tästäkin)
- Punasipulia kaksi isoa
- Varsisellerin varsi
- 8 valkosipulin kynttä
- pari teelusikallista suolaa
- 3 chiliä
- Kourallinen basilikaa
- 3 laakerinlehteä
- 2 tl cayennepippuria (jos olisin tehnyt vain itselleni, niin ainakin triplaisin tämän)
- noin teelusikallinen kardemummaa, maustepippuria, kanelia, chilijauhetta, neilikkaa, muskottia
- reippaasti mustapippuria
Eli oikeastaan kaikkia mausteita huomattavasti enemmän kuin alkuperäisessä. Ei tuo minun makuun mitään hurjan tulista ollut, eikä muutenkaan liian mausteista.
Mitä teet?
Alkuun freesaa sipuleita ja valkosipuleita pilkottuna. Sitten lisää puolitetut tomaatit ja varsiselleri pilkottuna. Lisää etikka.
Keitä jonkin aikaa ja lisää sitten kaikki loput ainekset.
Anna kiehua välillä sekoitellen noin 45 minuuttia.
Aja blenderissä tasaiseksi.
Siivilöi.
Keitä (välillä sekoittaen) kunnes mieleinen koostumus. Tässä kohtaa menee kauan.
Pullota, jäähdytä ja nauti.
Niin kuin sanoin, eriväristä tuli. Mielestäni parempaa kuin kaupan ketsupit. Kokeilkaa ihmeessä ja maustakaa rohkeesti ihmiset siltä kuin tuntuu! Aikaa tuossa menee monta tuntia, mutta työtä tuossa ei ole paljoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)