perjantai 1. marraskuuta 2013

Toimivat tavoitteet: 4. Sitoudu!



Tavoitteeseen sitoutuminen on ensiarvoisen tärkeää. Ja yleensä sitä tuleekin jollain tapaa uskoteltua kerrasta toiseen: "Tällä kerralla minä näytän" , "Nyt minä onnistun" , "Kyllä minusta on siihen" yms. Mikä varmasti on avuksi, mutta alun päättäväisyys vaihtuu usein ensin pienten "ei sen nyt väliä, jos vain tämän päivän", tai "kyllähän tuon voi tehdä huomennakin" mietintöjen kautta isompiin laikskistumisiin ja lopulta totaaliseen lannistumiseen. Tai ehkä se tavoite olikin jo unohtunut siinä matkalla...

Onneksi on keinoja, joilla saat itsesi sitoutumaan paremmin ja pitämään sitä sitoutumista yllä:


  • Likaa heti kätesi: Yleensä esim. elämäntapamuutoksen alkuinnostuksessa on heti kova hinku salille tai juoksemaan tai ostamaan luontaistuotteita. Sitä mihin olet juuri sillä hetkellä inspiroitunut. On tärkeää, että käytät tämän fiiliksen alussa. Koska se tunne lopahtaa jokatapauksessa aika ajoin, ja jos se lopahtaa ennen kuin olet aloittanutkaan, saattaa se aloittaminen jäädä vain ajatukseksi.
  • Tee ajatusharjoituksia: kuvittele jo olevasi tavoitteesasi. Ajattele sitä kaikkea hyvää, mitä siitä seuraa. Kun uskosi onnistumiseen on suurempi kuin pelkosi epäonnistumisesta, onnistut varmasti. Ja tämä ajattelu auttaa sinua uskomaan itseesi. Tästä aiheesta on kirjoitettu lukuisia kirjoja, ja suosittelenkin hankkimaan käsiisi ainakin Napoleon Hillin: Ajattele oikein ja menesty-kirjan, jos et ole jo sitä lukenut.
  • Älä karta investointeja. Sinun ei välttämättä tarvitse käyttää rahaa päästäksesi tavoitteeseen (jollekkin sijoitettu raha toimii hyvänä motivaattorina), mutta sinun ei ainakaan tulisi jättää ostamatta tarvitsemiasi asioita. Jos tarvitset vaikka käsipainot, ja huomaat harkitsevasi kaupassa, että jos et ostaisikaan niitä: lopeta, ja osta ne. Jos tarkoituksella jätät ostamatta asioita, joita tarvitset tavoitteeseesi pääsemiseksi, on se merkki siitä, että et ole oikeasti sitoutunut.
  • Varaa aikaa ja suunnittele. Kirjoita kalenteriisi (varsinkin), jos olet kiireinen, ajat jotka käytät tavoitteesi eteen ja pysy niissä suunnitelmissa parhaasi mukaan.
  • Kirjoita tavoitteesi ylös, ja lue se joka päivä. Tällä tavoin ohjelmoit myös alitajuntaasi oikeaan asenteeseen ja se kääntyy sinun puolelle.
  • Ota epäonnistumisista opiksi, älä lannistu. Epäonnistumisia tulee. Huonoja päiviä tulee. On tärkeää, että et lannistu niistä ja jatkat.
  • Tee jotain kokoajan. Älä pidä pitkiä taukoja tekemisestä. Jos yksi päivä menee pieleen, varmista, että seuraavana päivänä teet edes jotain pientä tavoitteesi eteen. Voit helposti varmistaa sen, että jokin ei mene täysin pieleen. Jos sinun on "pakko päästä" mäkkäriin laihdutuskuurisi aikana, niin valitse edes vähän parempi vaihtoehto, esim. pienempi ateria tai edes sokeriton juoma. 

Noilla ohjeilla ainakin minä saan pidettyä itseni paremmin sitoutuneena, enkä lannistu ihan pienistä ongelmista. Kertokaa onko teillä lisää tekniikoita?

Tämä postaus on osa sarjaa, tästä aikaisempiin osiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)