lauantai 2. marraskuuta 2013

Toimivat tavoitteet: 5. Hanki oikeaa tietoa ja poista väärää

"The level of thinking that has gotten us to where we are today, will not get us where we are commited to be"
-Albert Einstein

Ajattelusi ohjaa tekemistäsi, ja se on ohjannut sinut siihen, missä olet nyt. Jos haluat päästä eteenpäin, on ajattelusi siis muututtava. Ja se ei tapahdu yhdessä yössä, vaan on pitkän prosessin tulos.



Koko elämäsi ajan on aivojasi ohjelmoitu tietynlaiseen ajatteluun. Lapsena niitä ohjasi vanhempasi, kaveriesi vanhemmat, perhetutut ja sieltä asit olet muodostanut "filtereitä", joiden läpi tietosi imet. Nämä filterit ohjaavat nykyiseen maailmankuvaasi sopivaa tietoa aivoihisi, suurin osa tiedosta jää aina saamatta. Tai vertaapa vaikka sitä, mitä terveelliset elämäntavat omaava äärimmäisen hyvinvoiva henkilö kokee nähdessään roskaruokaa siihen, mitä sillä itsensä lihottanut roskaruokariippuvainen kokee. Kyse on erilaisesta ajattelusta.

Sinun pitää siis kehittyä henkisesti muuttuaksesi ihmisenä. Lue kirjoja, blogeja ja nettisivuja, joissa kirjoitetaan niin kuin sinun tulisi ajatella, Vietä aikaa sellaisten ihmisten parissa, jotka ajattelevat niin kuin sinun tulisi ajatella. Ja blokkaa tietoisesti sitä tietoa, joka saa sinut pysymään vanhassa ajattelussasi. Esimerkiksi, jos huomaat himoitsevasi roskaruokaa (ja tavoitteesi on sama kuin minun), yritä ajatella sitä, kuinka pahaksi se on sinulle. Hoe itsellesi: "en minä halua sitä" , "se on paskaa" yms. Kun jatkat tätä tarpeeksi pitkään, alkaa ajattelusi oikeasti muuttua siihen suuntaan. Kuvittele itseäsi sinä ihmisenä, joksi haluat tulla. Tätä on henkinen kehittyminen, ja sillä voit muuttaa sitä, mikä olet.

Suosittelen vahvasti esimerkiksi kyseisen herran koulutusvideoita, löydät youtubesta

Toinen, huomattavasti vähemmän tärkeä, ja oikeastaan automaattisesti ylläolevan aiemmin mainitun toteutuessa toteutuva tiedonhankinta on luonnollisesti se, mitä tavoitteesi pääseminen käytännössä vaatii. Lue alan kirjallisuutta, ja käytä mediaa, mutta tätä on minusta turha painottaa, koska olet varmasti huomannut itsekin, kuinka jostain oikein kovasti innostuessasi (eli ajattelusi muuttuessa) hankit sitä tietoa ihan kysymättäkin.

Olin tänään self development ja hyvinvointi-seminaarissa, Lifestyle Forumissa, ja vaikka kaikki muut tapahtuman puhujat olivatkin oikeastaan melkoisia pettymyksiä, oli pääpuhujina toimineet amerikkalaiset Nick ja Ashley Sarnicola, aivan huikeita. Ja varsinkin Nick puhui oikeastaan juuri tuosta, mistä tässä kirjoitin. Jotkut ihmiset inspiroivat muita, paljon paremmin kuin kirjat, ja tämän vuoksi suosittelenkin etsimään itsellesi myös ns. Mentoria, jota seurata.

Kiitos, jos jaksoit loppuun asti lukea :)

2 kommenttia:

  1. Upeaa, että kirjoitat tästä aiheesta. Tuntuu, että asiasta ei ole kauheasti ihmisillä tietoa, tai sen ajatellaan olevan jotain mystistä new age -hömppää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan. Näiden asioiden kanssa itsekin kamppailen ja kirjoittaminen auttaa myös niitä oppimaan. Tarkoituksella pidin tekstin vähän lyhyempänäm koska en todellakaan koe olevani (vielä) oikea ihminen antamaan tuossa kenellekään mitään varsinaista koulutusta, jos saan jonkun innostumaan niin hyvä niin, ja voin toki kertoa itseäni paljon auttaneista lähteistä, ihmisistä ja omista mentoreistani, mistä tuossa tuon Brian Tracyn mainitsinkin.

      Valitettavasti suurin osa ihmisistä on hyvin kapeakatseisia ja esim. menestys on usein ohjelmoitu vaikkapa vain onneksi tai jopa pahaksi asiaksi jo heti lapsena. Siitä ohjelmoinnista on vaikea päästä irti, ja tämän takia ymmärrän hyvin niitä, jotka noin (new age-hömppää) ajattelevat, vaikka tiedänkin, että he ovat väärässä. Ihmistä vain ei voi pakottaa muuttamaan ajatuksiaan.

      Poista

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)