perjantai 1. marraskuuta 2013

Lämmitystä syysiltaan superkaakaolla!

Alkaa päivät olemaan aika lyhyitä jo ja ilmat kylmenee. Tässä mahtava, terveellinen, tapa lämmittää koko keho:
Ainekset: Pakurikääpä, kaakaojauhe (raaka), cayannepippuri ja kaneli

Pakurikääpä valittiin vuonna 2013 vuoden rohdoskasviksi: sen uskotaan mm. auttavan sydämen toimintaa ja laskevan kolesterolia, parantavan immuunipuolustasi ja torjuvan tulehduksia. Pakurin sisältää erittäin suuren määrän antioksidantteja. Eli siitä saat erinomaisen pohjan kaakaollesi. Keitä siis pakurikääpäteetä (kaksi teelusikallista rouhetta per puoli litraa vettä) hauduttamalla noin tunnin verran kattilassa.

Raakakaakao sisältää noin 1200 aktiivista ainesosaa ja sen painosta noin 10% on antioksidantteja, mikä on enemmän (antioksidantteja) kuin missään muussa ruoka-aineessa. Sen myös uskotaan auttavan erilaisia sydänsairauksia vastaan. Se on loistava lähde magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Ja se sisältää paljon kuituja. Mahtava aine sekin siis. Heitä blenderiin pari ruokalusikallista kaakaojauhetta (per puoli litraa teetä).

Cayannepippuri on ns. termogeeninen mauste: se laajentaa verisuonia ja auttaa näin erilaisten aineiden kulkeutua paremmin kehoosi. Sitä ei tarvita kuin hippusellinen. Kolmasosa teelusikallista sitä blenderiin siis.

Lopuksi kanelia melko reippaasti maun vuoksi. Ja makeutukseen kunnon luomuhunajaa.

Muutama sekunti sekoitusta blenderillä ja olet valmis.

Valmis juoma

Uskokaa mitä uskotte terveysväitteistä, mutta kokeilkaa, tuon jälkeen tuntui pitkän aikaa uskomatomman ihana lämpö koko kehossa. Ja todella hyvältä maistui! Suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Pitääpä maistaa! Tai ehkä teenkin noilla mausteilla raakasuklaata, olen viime päivät ollut ihan sen lumoissa, ja niin ovat kaveritkin. Raakakaakao vie kyllä jotenkin kummallisesti kaiken makeannälän pitkäksi aikaa - tuntuu vain, ettei kroppa kaipaa paljon mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Aivan mahtavaa tavaraa! Ja viimein sain puolisonkin pitämään tuosta kaakaosta, tai niin ainakin luulen ;) Smoothien seassa reilu kukkurallinen kaakaojauhetta ja spiruliinaa on aika voimakas yhdistelmä...

      Poista

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)