keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Punnitus ja kuvia 4.12

Viikko ei todellakaan ollut paras mahdollinen, tai niin ainakin aluksi vähän ounastelin viikkoraportissa. Vaikka lopulta tulinkin siihen tulokseen, että ei se nyt niiiin huonosti mennytkään, niin kyllä jotenkin tuntui siltä, että tänään olisi paino ollut aika samoissa, kuin viikko sitten. Vaan ei,

Paino 4.12.2013 82,1kg, pudotusta 1,3kg viikon takaisesta!

Sieltä se pärähti, kolmas peräkkäinen viikko, kun pudotustavoitteeseen päästiin! Ja mikä parasta, tämä tarkoittaa huomattavasti kevyempää taakkaa näille viimeisille viikoille. Viimeinen punnitushan minulla on suunniteltuna Jouluaatoksi, eli se viimeinen viikko on vajaa päättyesään tiistaina. Ongelma siinä viimeisessä viikossa on lyhyyden lisäksi se, että sinne on suunniteltu vanhan jääkiekkojoukkueen kokoontuminen, ja nämä ovat yleensä olleet vähän kosteampia iltoja, mikä taas tarkoittaisi hankaluuksia painonpudotuksen kannalta. Pakko siis tähdätä siihen, että tavoitteeseen ollaan päästy jo edellisviikon punnituksessa, eli 18.12.2013, tasan kahden viikon päästä. Ja, jos ei, niin otan ylimääräisen punnituksen päivänä, jolle nuo sembalot on suunniteltu, 21.12.2013, jos silloin en painotavoitteessa ole, niin en usko, että olen Jouluaattonakaan. Siitä kuitenkin lähdetään, että kahden viikon päästä paino on tasan, tai alle 80, eikä tarvitse enää jouluviikolla stressata.

Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä, 2,1 kiloa kahdessa viikossa, mutta sen varmistaakseni voipi olla, että otan jopa jonkun pikkupaaston viikon päästä. Siinä ehkä saisi kehosta kuona-aineitakin pois, mikäli niitä on.

Kuvat:

Huomatkaa hienot hiukset

Eliel halusi taas myös:





Ainiin, ja muut mittaukset:


  • Vyötärö: 95 cm (ei muutosta)
  • Lantio: 94 cm (-1cm)

8 kommenttia:

  1. Teillä on ihana poika. :) Ja oot kyllä kova! Ihailtavaa varsinkin tuo sun liikkuminen - ihan hulluja viikkomääriä ja -kulutuksia. Väittäisin itekin jaksavani melkein yhtä kovaa tahtia, mutta mulla on tosi fyysinen työ, jossa saa ihan tarpeeksi liikuntaa ja toisinaan lihasaristuksiakin. Haluaisin kuitenkin muistuttaa sua levon tärkeydestä. Varmaan tiedät itsekin, että viikossa kannattaa pitää vähintään yksi TÄYSIN lepopäivä. Eli ei edes mitään reipasta kävelylenkkiä. Painonpudotus ei tyssää lepopäivään, vaan lihakset saa ansaitsemansa hengähdystauon ja kasvunpaikan. Haluat varmasti laihtumisen lisäksi säilyttää/kasvattaa lihaksia, eikä se onnistu ilman lepoa. Eli vaikka oma jaksaminen sallisi täyden treeniviikon, lepää! Se tekee hyvää ja sun kroppa kiittää myöhemmin. Tolla tahdilla, mikä sulla on nyt ollut, voit huoletta pitää kolmekin lepopäivää viikossa ja silti kulutat ihan törkeän määrän kaloreita liikunnalla (kuten viime viikolla). Lepopäivä ei ole sama kuin mässäyspäivä, mutta voit syödä ihan kylläiseksi asti niinäkin päivinä - kunhan syöt kevyttä ja ravinteikasta ruokaa. Toinen neuvo: muista syödä paljon proteiinia (ja kylläisenä myöskin pitävää kuitua, ainakin se suositeltu 25 grammaa päivässä), 1,7-2 grammaa per painokiloa kohti, joka päivä.

    Olen puhunut. Toivottavasti ei kuulostanut saarnalta. :D

    P.S. Ajattelin illalla kirjoittaa blogiini levon tärkeydestä, jos et jo ärsyyntynyt tästä kommentista, käy toki tsekkaamassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, poika on ihan mahtava :) Toinenkin on (:

      Proteiinia pyrin syömään mahdollisimman paljon. Esim. Spiruliinaa tulee napsittua kyllä aika paljon noina tabuina, ja sitten lihaa, kananmunia ja protskupatukoita jonkin verran. En noita grammamääriä ole tarkastanut, mutta luulisin, että aika lähelle ainakin tarvittavan määrän pääsen päivittäin.

      Levosta olen vähän eri mieltä kyllä: täydet lepopäivät, vaikkakaan eivät varmasti ole pahaksi, eivät ole mitenkään pakollisia, ainakaan viikottain. Lepopäivänä voi toki tehdä jotain kevyttä, kuten mainitsemaasi kävelyä, tai esimerkiksi uintia tai kevyttä jumppaa cross trainerillä. Intensiivistä urheilua ei voi joka päivä tehdä, eikä samaa lihasryhmää voi painoharjoituksilla rasittaa uudestaan ennen kuin ovat palautuneet. Lisäksi, jos olet fyysisesti uupunut, ei treeniä tulisi ikinä tietenkään pakottaa, mutta tästä nimenomaan on kyse: keho osaa kyllä kertoa, koska treenataan liikaa. Eli lyhyesti: toki lepoa tarvitaan, mutta uskon, että nykyisin sen merkitystä vähän jopa ylikorostetaan. Jos tunnet olosi energiseksi ja tekee mieli treenaamaan, eikä kipuja ole, niin voit huoletta mennä treenaamaan vaikka se olisi jo 30:s perättäinen päivä. Jos taas vedät aivan piippuun (kuten minä eilen), niin pidä lepopäivä, mutta voit tehdä pientä liikuntaa toki (kevyt syke, minulla alle 140).

      Itseasiassa täydet lepopäivät tulisi toisten mielestä pitää ihan minimissä: http://steadystrength.com/optimize-your-workout-through-active-rest/

      Poista
    2. Eikä kun pidät niitä lepopäiviä, niistä ei oo sulle mitään haittaa. :) Se, että sun kropassa ei tunnu joka päivä treenaaminen ollenkaan, voi olla osittain sun energisen mielen ansiota. ;) Itekin pidin painonpudotuksen aikaan joskus useammankin päivän lepoputken, ja silti paino putosi tasaisesti tai jopa hetkellisesti nopeammin heti tauon jälkeen. Mutta kukin tekee omalla tyylillään, tärkeintä että kuuntelee kehoaan! :)

      Poista
    3. Pidän toki, jos siltä tuntuu, että tarvii :)

      Poista
  2. Sulla vaan tahti tihenee :) Huipputuloksia kyllä!

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
  3. Hei mullaki on jouluaattona punnituspäivä, eli siihen rutistetaan. Sitten saa syödä suklaata. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, ettei tarvitse silloin jouluaattona jännittää :)

      Poista

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)