torstai 5. joulukuuta 2013

Joulu on taas, joulu on taas...

Lapsiperheessä Joulu on ihanaa aikaa. Vaikka en ole piiruakaan uskonnollinen, niin lahjojen antaminen ja saaminen, hyvä ruoka, perhe ja sukulaiset, valkoinen maa, glögi ja sauna lämmittävät kyllä mieltä pimeänä talvena. Ja jouluna niitä kaikkia saa yllinkyllin (mitä nyt valkoinen maa pienellä varauksella)! Olen aikaisemmin ollut oikea Joulunpilaaja: "Kun en usko Jumalaan, niin en Joulua myöskään halua viettää" - ajattelin. Myöhemmin olen kuitenkin tajunnut, että vaikea sitä on koko perhettä, sukua tai varsinkaan muuta Maailmaa saada yhtä hyvälle juhlamielelle ja yhteen samalla tavalla kuin Jouluna, ja kannattaahan tuo käyttää hyväksi! Ja onhan nämä juhlat maallistunutkin sopivasti (minkä takia toisaalta aikaisemmin pidinkin sitä juhlimista tekopyhänä).

Kirjoitan tästä tänään, koska tänään minuun jotenkin iski se ns. Joulumieli! Tänään (tai oikeastaan jo eilen, mutta merkitys havahtui vasta tänään kunnolla!) nimittäin tapahtui jotain, mitä olen odottanut: Olen nyt oikeasti koti-isä! Olen siis tavallaan ollut jo jonkun aikaa, mutta nyt puoliso sai töitä ja saan oikeasti olla ja hoitaa lapsia yksin kotona päivät (tai joskus ehkä illat)! Ei sillä, että Niina ei olisi ihanaa seuraa myös, mutta olen odottanut tätä haastetta pitkään, ja on aivan mahtavaa päästä viettämään poikien kanssa entistä enemmän aikaa, ilman, että kukaan on sitä jakamassa. Saa nähdä miten pärjään; veikkaan, että erinomaisesti! :)

Ihan pikkuisen tämä muutos tosin vaikeuttaa tuota urheilupuolta. Onneksi salilta kuitenkin löytyy lastenhoito, johon voin Oskarin viedä reiluksi tunniksi treenin ajaksi, jos uskallan (on tuo niin pieni vielä :o ). Lisäksi tuo Kinect Fitness-peli tulee varmasti olemaan todella paljon käytössä nyt: pikkusen päikkäreiden aikana on helppo tehdä kotona pieni treeni. Isoveli Eliel taas on iltapäivään asti päiväkodissa, ja häiritsee siis vielä vähemmän urheilua. Eli kyllä sen urheilun pitäisi koti-isinäkin onnistua! Nyt tosin Eliel on ollut tämän viikon kipeänä, joten treenaaminen on ollut hyvinkin vaikeampaa, ja on siksi jäänyt tänään väliin.

Tuollainen pieni lisähaaste ei haittaa kyllä yhtää, sillä katsokaapa millaisen mahtavuuden kanssa saan päiväni viettää:






Ja tästä toivottavasti joku saa pikkuisen sitä hyvää mieltä itselleenkin:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta, kysy, tsemppaa tai valita. Mitä vain, vastaan mielelläni :)